آنالیز فیسبوک؛ ابزارها، روش‌ها و نکات کاربردی!

آنالیز فیسبوک یعنی بررسی و تحلیل داده‌هایی که از فعالیت کاربران، تبلیغات و محتوای منتشرشده در این پلتفرم به دست می‌آید. این فرایند به برندها و کسب‌وکارها کمک می‌کند تا بفهمند چه محتوایی عملکرد بهتری دارد، چه کمپین‌هایی بازده بیشتری دارند و مخاطبان چه رفتارهایی را از خود نشان می‌دهند. با استفاده از ابزارهای آنالیز اختصاصی فیسبوک، می‌توانید نقاط قوت و ضعف استراتژی‌های بازاریابی خود را شناسایی کنید و تصمیمات دقیق‌تری برای بهبود عملکرد صفحات و تبلیغات‌تان بگیرید. در ادامه آموزش فیسبوک با ما همراه باشید تا روش‌های اینسایت فیسبوک را به شما آموزش دهیم.

چرا داده‌های آنالیز فیسبوک مهم هستند؟

آنالیز فیسبوک به شما این امکان را می‌دهد که حضور اجتماعی رقبا را تحلیل کنید و عملکرد پست‌های‌تان را زیر نظر بگیرید. همچنین می‌توانید با پیگیری داده‌ها، میزان اثربخشی کلی استراتژی بازاریابی در فیسبوک را ارزیابی کنید. بیایید ببینیم چرا این مزایا اهمیت دارند.

تحلیل رقبا

شما می‌توانید داده‌های آنالیز صفحه فیسبوک خود را در Meta Business Suite پیدا کنید که اطلاعات زیادی در اختیارتان قرار می‌دهد، اما بهتر است تحلیل‌تان را با بررسی رقبا شروع کنید. تحلیل رقابتی شبکه‌های اجتماعی برای درک علایق مشتریان هدف شما ضروری است. آنالیز فیسبوک به شما امکان می‌دهد که ببینید دیگران چه کارهایی انجام می‌دهند (چه موفق و چه ناموفق) و چطور می‌توانید از این اطلاعات در استراتژی خود استفاده کنید.

شاخص‌های کلیدی را دنبال کنید تا بتوانید صفحه فیسبوک خود را با برندهای رقیب مقایسه کنید. اطلاعاتی درباره آن‌ها جمع‌آوری کنید، از جمله اینکه در چه شبکه‌های اجتماعی دیگری فعال‌اند، تعداد دنبال‌کننده‌هایشان چقدر است، هر چند وقت یک‌بار پست می‌گذارند و سطح تعامل‌شان چگونه است. این اطلاعات به شما کمک می‌کنند که محتوایی تولید کنید که بهتر با بازار هدف‌تان هماهنگ باشد.

نظارت بر عملکرد صفحه فیسبوک

فقط برنامه‌ریزی و انتشار محتوا کافی نیست. شما به بازخورد نیاز دارید تا بفهمید چه چیزی درست کار می‌کند و چه چیزی نیاز به بهبود دارد. با پایش و پیگیری بینش فیسبوک خود، می‌توانید فرصت‌هایی را برای بهینه‌سازی پروفایل‌تان شناسایی کنید.

پیگیری عملکرد پست‌های فیسبوک

علاوه‌بر بررسی کلی صفحه فیسبوک، لازم است عملکرد پست‌های فردی را هم ارزیابی کنید. توجه به معیارهایی مانند دسترسی (Reach) و تعامل (Engagement) هر پست به شما کمک می‌کند تا بفهمید کدام پست‌ها بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار گرفته‌اند. وقتی بدانید چه پست‌هایی موفق‌تر بوده‌اند، می‌توانید نکات مثبت آن‌ها را در پست‌های آینده خود تکرار کنید.

ارزیابی استراتژی بازاریابی فیسبوک

با آنالیز فیسبوک، این امکان را خواهید داشت که میزان اثربخشی کلی تلاش‌های بازاریابی‌تان را درک کنید. داده‌های شما اطلاعاتی درباره موضوعات و فرمت‌های محتوایی مورد علاقه مخاطبان‌تان به همراه دارند. این اطلاعات موجب می‌شوند که استراتژی بازاریابی و برنامه محتوایی خود را اصلاح کنید تا بتوانید بازگشت سرمایه (ROI) بیشتری داشته باشید.

اهمیت آنالیز فیسبوک
اهمیت آنالیز فیسبوک

آنالیز فیسبوک با ۴ ابزار داخلی متا

متا ابزار Facebook Analytics را کنار گذاشت تا داده‌های شبکه‌های مختلف خود (مثل اینستاگرام) را در یک مکان واحد تجمیع کند. اکنون می‌توانید عملکرد صفحه فیسبوک خود را از طریق چهار روش زیر در داخل متا مشاهده کنید:

  • ۱. داشبورد حرفه‌ای (Professional Dashboard)؛
  • ۲. متا بیزنس سوئیت (Meta Business Suite)؛
  • ۳. مدیر تبلیغات متا (Meta Ads Manager)؛ 
  • ۴. بینش‌های گروه فیسبوک (Facebook Group Insights). 

در ادامه هریک از این روش‌های آنالیز فیسبوک را معرفی می‌کنیم.

داشبورد حرفه‌ای (Professional Dashboard)

داشبورد حرفه‌ای برای سازندگانی که حالت حرفه‌ای (Professional Mode) را روی پروفایل فیسبوک خود فعال کرده‌اند و همچنین برای مشاهده داده‌های صفحه فیسبوک در دسترس است. این داشبورد تحلیل‌های ساده و سطحی از عملکرد فیسبوک در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر می‌خواهید یک نگاه کلی و سریع به روند بازاریابی خود در فیسبوک بیندازید، این داشبورد، بهترین جایی است که باید به آن سر بزنید.

در داخل «داشبورد حرفه‌ای» یک تب به نام “Insight” وجود دارد که شامل چهار بخش است:

  • صفحه اصلی (Home): این قسمت یک نمای کلی از عملکرد صفحه یا پروفایل شما در ۲۸ روز گذشته نشان می‌دهد. می‌توانید شاخص‌های کلیدی مانند تعداد پست‌های منتشرشده، مجموع دسترسی، بازدید از صفحه، میزان تعامل، تعداد دنبال‌کنندگان جدید، تعداد لایک‌های جدید صفحه، محتوای اخیر و اطلاعات ابتدایی درباره مخاطبان خود را ببینید.
  • صفحه/پروفایل شما (Your Page/Profile): در این بخش از آنالیز فیسبوک، داده‌هایی مانند میزان دسترسی پست‌ها، تعاملات، تعداد دنبال‌کنندگان جدید، لغو دنبال‌کردن (Unfollows) و مجموع تعاملات (لایک‌ها، کامنت‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها، بازدیدها و کلیک‌ها) طی ۲۸ روز گذشته نمایش داده می‌شود.
  • محتوا (Content): این صفحه شامل پست‌های عمومی است که در ۹۰ روز گذشته منتشر کرده‌اید و عملکرد هر پست را به‌صورت جداگانه نشان می‌دهد.
  • مخاطبان (Audience): در این بخش می‌توانید داده‌های جمعیتی اصلی (جنسیت، سن و موقعیت مکانی) مخاطبانی را که با صفحه یا پروفایل شما تعامل دارند مشاهده کنید.
داشبورد حرفه‌ای فیسبوک
داشبورد حرفه‌ای فیسبوک

داشبورد حرفه‌ای، گزینه مناسبی برای زمانی است که می‌خواهید خیلی سریع عملکرد پست‌های خود را مرور کنید. این داشبورد منبع اطلاعاتی کاملی نیست، اما می‌تواند شروع خوبی باشد و برای زمانی که وقت کافی ندارید بسیار کاربردی است.

پیشنهاد می‌کنیم به‌طور مرتب به داشبورد حرفه‌ای سر بزنید تا در جریان عملکرد پست‌ها و مشخصات جمعیتی مخاطبان صفحه یا پروفایل خود قرار بگیرید.

متا بیزنس سوئیت (Meta Business Suite)

متا بیزنس سوئیت، جایگزین Facebook Analytics شد و به منبع اصلی فیسبوک اینسایت تبدیل شد. توجه داشته باشید که در زمان نگارش این مقاله، پروفایل‌های فیسبوک که حالت حرفه‌ای (Professional Mode) را فعال کرده‌اند، نمی‌توانند از متا بیزنس سوئیت استفاده کنند.

این ابزار کاربردهای زیادی دارد، مثل یکپارچه‌سازی پیام‌ها، زمان‌بندی انتشار محتوا در فیسبوک و اینستاگرام و…، همچنین با استفاده از آن، امکان استخراج تحلیل‌های دقیق و بینش‌های عمیق درباره محتوای ارگانیک و تبلیغاتی شما وجود دارد.

به‌محض ورود به متا بیزنس سوئیت، در منوی سمت چپ بخشی به‌نام “Insights” خواهید دید. در این بخش، هشت تب وجود دارد که اطلاعات گسترده و دقیقی درباره عملکرد فیسبوک در اختیارتان قرار می‌دهند:

۱. نمای کلی (Overview): این زیرمجموعه، شامل اطلاعات پایه درباره بینش‌های صفحه فیسبوک شماست، مانند داده‌های روزانه و تجمعی درباره میزان دسترسی پست‌ها. همچنین تعداد دسترسی را براساس بازدیدهای ۳ دقیقه‌ای، ۱ دقیقه‌ای، دقایق تماشاشده و تعاملات محتوایی در محور X و از سوی دنبال‌کنندگان و غیر دنبال‌کنندگان در محور Y تفکیک می‌کند.

نمای کلی متا بیزنس سوئیت
نمای کلی متا بیزنس سوئیت

۲. برنامه‌ریزی (Plan): در این قسمت، فیسبوک به شما کمک می‌کند تا اهدافی را تعیین کنید و اقدامات ابتدایی پیشنهادی را برای موفقیت انجام دهید، مثل تعداد دفعات پست‌گذاری، اضافه کردن مدیران صفحه و غیره. این تب برای شروع کار و آشنایی با انتظارات و امکانات متا مفید است.

برنامه‌ریزی اینسایت فیسبوک
برنامه‌ریزی اینسایت فیسبوک

۳. نتایج (Results): در این بخش از آنالیز فیسبوک می‌توانید میزان دسترسی، بازدید از صفحه، دنبال‌کنندگان و عملکرد تبلیغات در بازه زمانی انتخابی خود را بررسی کنید. تب Results برای پیگیری روند افزایشی یا کاهشی داده‌های فیسبوک، یک گزینه مناسب است.

بخش نتایج بینش فیسبوک
بخش نتایج بینش فیسبوک

۴. مخاطبان (Audience): وقتی متا، ابزار Facebook Audience Insights را تعطیل کرد، به‌طور کامل آن را حذف نکرد؛ بلکه آن را در متا بیزنس سوئیت ادغام کرد. در این تب می‌توانید جزئیات دقیقی درباره دنبال‌کنندگان صفحه خود مشاهده کنید که شامل موارد زیر است:

  • روندها (Trends): این بخش نشان می‌دهد که دنبال‌کنندگان شما در چه وضعیتی هستند (افزایشی/کاهشی) و تعداد بازدیدکنندگان بازگشتی، دنبال‌کنندگان درگیرشده و همچنین بهترین زمان‌های فعالیت مخاطبان برای پست‌گذاری را نمایش می‌دهد.
  • بخش‌بندی‌ها (Segments): مخاطبان شما به گروه‌هایی که با شما تعامل دارند، شما را دنبال می‌کنند یا به شما پیام می‌دهند تقسیم‌بندی می‌شوند و فیسبوک برای هرکدام داده‌های جداگانه‌ای ارائه می‌دهد.
  • اطلاعات جمعیتی (Demographics): شامل سن، جنسیت و محل سکونت مخاطبان است.
  • مخاطبان بالقوه (Potential Audience): می‌توانید فیلترهایی را برای مشخصات مشتری ایدئال خود اعمال کنید (مثلاً محل سکونت، سن و…) و تعداد تقریبی افرادی را که می‌توانید از طریق صفحه فیسبوک به آن‌ها دسترسی داشته باشید، ببینید.
بخش مخاطبان آنالیز فیسبوک
بخش مخاطبان آنالیز فیسبوک

۵. پیام‌رسانی (Messaging): اگر از صفحه فیسبوک برای خدمات مشتری استفاده می‌کنید، این بخش بسیار ارزشمند است. می‌توانید ببینید چندنفر از طریق پیام خصوصی با شما تماس گرفته‌اند، داده‌های مدیران، تعداد تماس‌های بازگشتی، زمان پاسخگویی شما و تعداد گفت‌وگوهایی را که به قرار ملاقات منجر شده‌اند، مشاهده کنید.

پیام‌رسانی اینسایت فیسبوک
پیام‌رسانی اینسایت فیسبوک

۶. مقایسه (Benchmarking): در این قسمت این امکان را دارید که عملکرد صفحه فیسبوک خود را با کسب‌وکارهای مشابه مقایسه کنید. می‌توانید حوزه کاری‌تان را انتخاب و معیارهایی مانند تعداد پست‌گذاری، تعداد دنبال‌کنندگان و میزان تعامل خود را نسبت به دیگران بررسی کنید. همچنین می‌توانید رقبا و صفحات فیسبوک خاصی را به‌صورت دستی اضافه و تحلیل‌های فیسبوک را با آن‌ها مقایسه کنید.

مقایسه فیسبوک اینسایت
مقایسه فیسبوک اینسایت

۷. نمای کلی محتوا (Overview): در این بخش این امکان را دارید که بینش‌های دقیقی از تک‌تک محتواهای منتشرشده (از ریلز تا استوری‌های فیسبوک) به دست آورید. اطلاعاتی مانند فرمت‌های برتر محتوا، میزان حفظ مخاطب و مقایسه داده‌های ارگانیک و پولی یا دنبال‌کننده‌ها و غیر دنبال‌کننده‌ها در دسترس شماست.

نمای کلی محتوای فیسبوک
نمای کلی محتوای فیسبوک

۸. محتوا (Content): در این بخش می‌توانید نمودارهای عملکردی سفارشی بسازید. همچنین می‌توانید نوع محتوا (پست یا استوری یا هر دو)، نوع رسانه و کانال بازاریابی (ارگانیک یا پولی) را فیلتر کنید.

در سمت دیگر نمودار، می‌توانید معیارهای زیادی از جمله تعداد نمایش (Impressions)، دسترسی (Reach)، پاسخ‌ها (Replies)، تعداد لمس استیکر (Sticker Taps) و غیره را انتخاب کنید.

سفارشی‌سازی نمودار عملکردی
سفارشی‌سازی نمودار عملکردی

متا بیزنس سوئیت، یکی از بهترین ابزارها برای آنالیز فیسبوک است، هرچند در ابتدای کار ممکن است کمی گیج‌کننده به نظر برسد. 

مدیر تبلیغات متا (Meta Ads Manager)

اگر در فیسبوک تبلیغ کرده‌اید، برای محاسبه و بهبود بازگشت سرمایه (ROI) نیاز دارید بدانید این تبلیغات چه عملکردی دارند. مدیر تبلیغات متا دقیقاً برای همین کار به شما کمک می‌کند.

پس از اجرای کمپین‌های تبلیغاتی در فیسبوک، مدیر تبلیغات متا، آمار گسترده‌ای از نحوه دریافت و عملکرد تبلیغات در اختیارتان می‌گذارد. این ابزار دو تب اصلی دارد:

۱. تب نمای کلی (Overview): در این بخش از آنالیز فیسبوک، معیارهای پایه‌ای مثل دسترسی (Reach)، نمایش‌ها (Impressions)، کلیک روی لینک‌ها (Link Clicks)، هزینه به‌ازای هر هزار نمایش (CPM)، نرخ کلیک (Click Through Rate) و غیره برای همه کمپین‌های تبلیغاتی شما به‌صورت جدولی و کنار نام کمپین نمایش داده می‌شود.
می‌توانید با استفاده از منوی کشویی، فیلترهای مختلفی اضافه کنید تا دقیقاً داده‌هایی را که نیاز دارید، پیدا کنید.

نمای کلی مدیر تبلیغات متا
نمای کلی مدیر تبلیغات متا

۲. داشبورد گزارش تبلیغات (Ad Reporting Dashboard): این بخش عملکرد مشابهی با تب نمای کلی دارد، با این تفاوت که می‌توانید ردیف‌ها و ستون‌ها را براساس فیلترهای دلخواه خود سفارشی کنید.
همچنین امکان صدور گزارش‌ها به‌صورت فایل CSV یا لینک قابل اشتراک‌گذاری وجود دارد. علاوه‌براین، می‌توانید یک گزارش را تکرارشونده کنید؛ یعنی تحلیل‌ها را کپی کنید و بازه زمانی را تغییر دهید تا گزارش جدیدی تولید شود.

گروه‌های فیسبوک (Facebook Groups)

اگر ساختن یک جامعه، بخشی از استراتژی رسانه‌های اجتماعی شماست، گروه‌های فیسبوک مکان فوق‌العاده‌ای برای شروع هستند.

وقتی مدتی فعالیت کنید، فیسبوک اطلاعات ارزشمندی درباره گروه‌ مورد نظر در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات عبارت‌اند از:

  • بینش مربوط به پست‌های فردی؛
  • شناسایی اعضای برتر برای بررسی فرصت‌های همکاری یا ایجاد سیستم‌های پاداش؛
  • روند تعامل، یعنی در چه روز و ساعتی بیشترین تعامل را با پست‌های خود دارید.

اما این اطلاعات کجا هستند؟ کافیست وارد گروه فیسبوک خود شوید و در منوی سمت چپ روی گزینه‌ “Insights” کلیک کنید.

درآمد فیسبوک از طریق لایک کاربران

آنالیز گروه‌های فیسبوکی
آنالیز گروه‌های فیسبوکی

نکته: بینش‌های گروه‌های فیسبوک فقط مربوط به همان جامعه خاص هستند. ممکن است محتوایی که در گروه بازخورد خوبی می‌گیرد، لزوماً در صفحه فیسبوک شما عملکرد مشابهی نداشته باشد. بنابراین از این بینش‌ها برای تصمیم‌گیری درباره محتوایی که در گروه پست می‌کنید، نحوه تعامل با اعضا و جمع‌آوری بازخورد استفاده کنید.

وینینگ‌ترکر محصولات ترند و پرفروش دنیا را به شما پیشنهاد می‌دهد!

وینینگ ترکر یک وبسایت هوشمند است که با استفاده از تجزیه‌وتحلیل داده‌های گسترده، محصولات پرفروش و ترند دنیا را شناسایی و معرفی می‌کند. این پلتفرم با فروش اکانت فیسبوک و مشاوره فیسبوک فروشگاه‌های آنلاین کمک می‌کند تا به‌سرعت و با کمترین هزینه، محصولات مورد نظر خود را از بازارهای جهانی وارد کنند و به دست مشتریان برسانند. با پیوستن به وینینگ ترکر و با اتکا به دانش و تخصص این پلتفرم، می‌توانید خریدهای بهینه‌تری داشته باشید و تجربه فروش خود را ارتقا دهید.

سخن پایانی

برای آنالیز فیسبوک، ابزارهای مختلفی مثل Professional Dashboard، Meta Business Suite، Meta Ads Manager و Facebook Group Insights در دسترس هستند که هرکدام دیدگاه‌های متفاوت و تکمیلی درباره عملکرد صفحه، تبلیغات و گروه‌های شما در اختیارتان قرار می‌دهند. استفاده از این ابزارها کمک می‌کند تا روند رشد، میزان تعامل، ویژگی‌های مخاطبان و کارایی کمپین‌هایتان را به‌طور دقیق‌تر بررسی کنید و براساس داده‌های واقعی، استراتژی‌های بهتری بسازید. موفقیت در فیسبوک به تحلیل مداوم داده‌ها و تطبیق هوشمندانه اقدامات با این بینش‌ها بستگی دارد.

منابع: + +

چه زمانی بهترین زمان برای بررسی داده‌های فیسبوک است؟

معمولاً بهتر است هر هفته یک‌بار داده‌ها را بررسی کنید تا تغییرات کوچک را به موقع شناسایی کنید. همچنین هر ماه یک‌بار یک تحلیل عمیق‌تر انجام دهید تا روندهای کلی را بهتر ببینید.

چه تفاوتی بین “Reach” و “Impressions” در آنالیز فیسبوک وجود دارد؟

“Reach” به تعداد افرادی گفته می‌شود که محتوای شما را دیده‌اند، در حالی که “Impressions” تعداد دفعاتی است که محتوای شما نمایش داده شده است، حتی اگر یک نفر چندبار آن را دیده باشد.

آیا می‌توان داده‌های آنالیز فیسبوک را با گوگل آنالیتیکس ترکیب کرد؟

بله، با استفاده از ابزارهایی مانند UTM Tracking Codes می‌توانید کمپین‌های فیسبوک خود را به گوگل آنالیتیکس متصل و رفتار کاربران بعد از کلیک روی تبلیغات یا پست‌ها را ردیابی کنید.




دیدگاه و نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *