آموزش اینستاگرام؛ صفر تا صد به‌صورت گام‌به‌گام

اینستاگرام دیگر فقط یک شبکه اجتماعی برای اشتراک‌گذاری عکس‌ها نیست؛ بلکه به بستری قدرتمند برای ارتباط، یادگیری و رشد انسان‌ها و کسب‌وکارها تبدیل شده است. از آشنایی با افراد جدید و دریافت پیشنهادهای جذاب گرفته تا تبلیغ محصولات و افزایش فروش، این پلتفرم فرصت‌های بی‌نظیری را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. اما برای بهره‌برداری حداکثری از این امکانات، آشنایی با روش‌های صحیح استفاده از اینستاگرام ضروری است. آموزش اینستاگرام به شما کمک می‌کند تا حضور مؤثری در این فضا داشته باشید و بتوانید از آن برای رسیدن به اهداف شخصی یا تجاری خود نیز استفاده کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این پلتفرم پرطرفدار آشنا کنیم.

سرتیتر مطالب

اینستاگرام چیست؟

اینستاگرام یک شبکه اجتماعی است که بر اشتراک‌گذاری عکس و ویدئو از طریق اپلیکیشن موبایل تمرکز دارد. شما می‌توانید محتوای بصری خود را ثبت، ویرایش و منتشر کنید و اگر اکانت‌تان عمومی باشد، این محتوا را برای فالوورها و برای کاربران دیگر نمایش دهید. اینستاگرام متعلق به شرکت Meta است که یکی از قدرتمندترین پلتفرم‌های تبلیغاتی را در اختیار دارد و بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد.

اینستاگرام در ابتدا فقط یک پلتفرم برای اشتراک‌گذاری عکس بود. در آن زمان، عبارت “Do it for the ‘gram” (برای گرام انجامش بده) رایج بود، یعنی «کاری جالب، خنده‌دار یا هیجان‌انگیز انجام بده تا از آن عکس بگیریم و در اینستاگرام منتشر کنیم.» اما از آن زمان تاکنون، اینستاگرام به یک پلتفرم کامل بصری تبدیل شده است که تمرکز بیشتری روی ویدئوها و عناصر تعاملی دارد. 

اگر هنوز جزو آن یک میلیارد کاربری نیستید که از اینستاگرام استفاده می‌کنند، شاید بهتر باشد تجدیدنظر کنید و به فکر آموزش اینستاگرام باشید! به‌عنوان یک کاربر عادی، این پلتفرم فرصتی مناسب برای ارتباط با دوستان و دیدن لحظات زندگی آن‌هاست. همچنین، می‌توانید سلبریتی‌ها، اینفلوئنسرها یا شخصیت‌های مورد علاقه‌تان را دنبال کنید و از نزدیک با روزمرگی‌های آن‌ها آشنا شوید. از طرفی، برای برندها و کسب‌وکارها، اینستاگرام یک ابزار فوق‌العاده برای ارتباط با مخاطبان و تبلیغات و بازاریابی محصولات و خدمات است. 

آیا اینستاگرام رایگان است؟

با وجود تمام امکاناتی که اینستاگرام در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد، ممکن است تعجب کنید که این پلتفرم کاملاً رایگان است. شما می‌توانید تنها با یک آدرس ایمیل در اینستاگرام ثبت‌نام و شروع به انتشار محتوا کنید. البته برخی قابلیت‌های خاص آن مانند نشان تأیید (تیک آبی) و تبلیغات، پولی هستند و برای استفاده از آن‌ها باید هزینه پرداخت کنید.

آیا می‌توان از اینستاگرام در دسکتاپ استفاده کرد؟

در ابتدا، اینستاگرام فقط یک اپلیکیشن موبایل بود و امکان استفاده از آن فقط از طریق گوشی وجود داشت. اما در سال‌های اخیر، یک وب‌سایت کامل و کارآمد راه‌اندازی کرده که از طریق هر مرورگری، قابل دسترسی است. 

اینستاگرام روی چه دستگاه‌هایی کار می‌کند؟

علاوه‌بر نسخه وب، اپلیکیشن اینستاگرام روی تمام دستگاه‌های دارای سیستم‌عامل iOS، اندروید و ویندوز قابل استفاده است.

اینفلوئنسر کیست؟

آموزش اینستاگرام را به معرفی اینفلوئنسر ادامه می‌دهیم. اینفلوئنسر به هر کسی گفته می‌شود که یک جامعه مخاطب داشته باشد. همان‌طور که به توصیه‌های یک دوست اعتماد می‌کنید، اینفلوئنسرها نیز می‌توانند از طریق رابطه‌ای که با فالوورهایشان دارند، بر تصمیمات و نظرات آن‌ها تأثیر بگذارند. در واقع، طبق گزارش Aspire، حدود ۶۳٪ از بازاریابان معتقدند که محتوای تولیدشده توسط اینفلوئنسرها و اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام نتیجه بهتری نسبت به محتوای برندها دارد. هرچقدر تعداد دنبال‌کنندگان یک اینفلوئنسر بیشتر باشد، ارزش بیشتری برای کمپین‌های تبلیغاتی خواهد داشت. امروزه، اصطلاح «اینفلوئنسر» اغلب به‌جای «محتواساز» (Content Creator) نیز استفاده می‌شود.

ریلز اینستاگرام چیست؟

ریلز (Reel) یک ویدیوی کوتاه در اینستاگرام است که معمولاً بین ۱۵ تا ۹۰ ثانیه طول می‌کشد.

استوری اینستاگرام چیست؟

استوری (Story) یک عکس یا ویدیوی کوتاه است که بعد از ۲۴ ساعت به‌طور خودکار حذف می‌شود. برای دیدن استوری‌ها، کاربران باید اکانت اینستاگرام داشته باشند. البته شما می‌توانید استوری‌های مهم خود را در بخش «هایلایت‌ها» (Highlights) ذخیره کنید تا به‌طور دائم در پروفایل‌تان باقی بمانند.

هدف اینستاگرام چیست؟

هدف اصلی اینستاگرام ایجاد یک بستر اجتماعی بصری برای اشتراک‌گذاری عکس‌ها و ویدئوهاست. این پلتفرم به کاربران امکان می‌دهد که لحظات روزمره خود را به اشتراک بگذارند، با دوستان و خانواده در ارتباط باشند و محتواهای مورد علاقه‌شان را دنبال کنند. از طریق ویژگی‌هایی مانند استوری، ریلز و پست‌های فید، افراد می‌توانند تجربه‌ای تعاملی داشته و به‌راحتی با دیگران در ارتباط باشند. علاوه‌بر‌این، اینستاگرام بستری برای کشف محتواهای جدید است، به این معنا که کاربران می‌توانند از طریق هشتگ‌ها، اکسپلور و پیشنهادات هوشمند، محتوای مرتبط با علایق خود را پیدا و با افراد هم‌فکرشان ارتباط برقرار کنند.

علاوه‌بر تعاملات شخصی، اینستاگرام به یک ابزار قدرتمند برای کسب‌وکارها و بازاریابان دیجیتال تبدیل شده است. برندها می‌توانند از این پلتفرم برای معرفی محصولات، جذب مشتریان جدید و ایجاد تعامل با مخاطبان بهره ببرند. قابلیت‌هایی مانند تبلیغات هدفمند، فروشگاه اینستاگرامی و همکاری با اینفلوئنسرها، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا حضور پررنگ‌تری در فضای آنلاین داشته باشند. اینستاگرام همچنین به کاربران امکان می‌دهد تا مهارت‌ها و استعدادهای خود را به نمایش بگذارند و حتی از طریق تولید محتوا به درآمد برسند. به‌همین دلیل، آموزش اینستاگرام مهم است، زیرا اینستاگرام فقط یک شبکه اجتماعی نیست، بلکه یک پلتفرم جامع برای ارتباط، یادگیری و رشد فردی و تجاری است.

آموزش ساخت اکانت اینستاگرام در ۵ مرحله

برای انتشار محتوا در اینستاگرام، ابتدا باید یک اکانت یا حساب کاربری ایجاد کنید. زیرا بدون ثبت‌نام، نمی‌توانید از بسیاری از امکانات اینستاگرام بهره‌مند شوید؛ مثلاً نمی‌توانید همه نظرات یک پست را ببینید، استوری‌های دیگران را مشاهده یا در فید اینستاگرام اسکرول کنید. در این قسمت از آموزش اینستاگرام مراحل ساخت اکانت اینستاگرام را به زبان ساده توضیح می‌دهیم.

مرحله ۱: دانلود اپلیکیشن اینستاگرام

اینستاگرام برای اندروید و iOS در Google Play Store و App Store در دسترس است. برای دانلود آن، کافیست در نوار جستجوی آن‌ها، کلمه “Instagram” را تایپ کنید تا لوگوی اینستاگرام ظاهر شود، سپس روی “Download” کلیک کنید. همچنین اگر می‌خواهید از طریق دسکتاپ ثبت‌نام کنید، کافیست وارد وب‌سایت رسمی اینستاگرام شوید و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.

مرحله ۲: آموزش اینستاگرام برای ایجاد حساب کاربری و انتخاب نام کاربری

پس از باز کردن اپلیکیشن، صفحه ورود را مشاهده خواهید کرد. برای ساخت اکانت جدید، روی «ایجاد حساب جدید» (Create new account) که در پایین صفحه قرار دارد، کلیک کنید.

در این مرحله از آموزش اینستاگرام، از شما خواسته می‌شود که اقدامات زیر را انجام دهید:

  • نام خود را وارد کنید: اگر اکانت اینستاگرام را برای کسب‌وکارتان می‌سازید، نام برند یا کسب‌وکار خود را تایپ کنید؛
  • یک رمز عبور ایجاد کنید: رمز شما باید حداقل شامل ۶ حرف، یک عدد و یک کاراکتر خاص باشد؛
  • تاریخ تولدتان را انتخاب کنید: برای ثبت‌نام در اینستاگرام باید حداقل ۱۳ سال سن داشته باشید؛
  • نام کاربری (Username) بسازید: بهتر است نام کاربری شما نام کامل یا نام تجاری‌تان باشد تا در جستجوها راحت‌تر پیدا شوید؛
  • هویت خود را تأیید کنید: با وارد کردن کدی که به شماره تلفن یا ایمیل‌تان ارسال شده است، اکانت خود را تأیید کنید؛
  • با شرایط و قوانین اینستاگرام موافقت کنید: برای تکمیل فرایند، باید شرایط و سیاست‌های اینستاگرام را بپذیرید.

تبریک می‌گوییم! حالا شما یک اکانت اینستاگرام دارید!

نکته: از نام یا نام کاربری خود برای اضافه کردن کلمات کلیدی به صفحه پروفایل‌تان استفاده کنید. مثلاً اگر یک مربی تناسب اندام هستید، می‌توانید نام کاربری را به‌صورت «نام خود | Fitness Coach» تنظیم کنید. این‌کار باعث می‌شود پروفایل شما راحت‌تر در جستجوها پیدا شود و همچنین مخاطبان سریع‌تر متوجه شوند که محتوای اینستاگرام‌تان در چه زمینه‌ای است.

مرحله بعد در آموزش اینستاگرام، پیدا کردن دوستان و جامعه خود در اینستاگرام است. این پلتفرم به شما کمک می‌کند تا افرادی را که می‌شناسید راحت‌تر پیدا کنید. برای این‌کار، دو راه دارید:

  • همگام‌سازی مخاطبین گوشی: اگر اجازه دهید اینستاگرام به لیست مخاطبین تلفن شما دسترسی داشته باشد، می‌تواند به شما کمک کند تا دوستان و آشنایان خود را پیدا و آن‌ها را دنبال کنید.
  • اتصال اکانت فیسبوک به اینستاگرام: از آنجایی که اینستاگرام یکی از اپلیکیشن‌های شرکت متا است، می‌توانید با ورود به فیسبوک و فعال کردن “Account Centre”، اکانت‌های خود را همگام‌سازی کنید. در این‌صورت، اطلاعات ورود، نام، نام کاربری و عکس پروفایل شما در هر دو اکانت یکسان خواهد بود.

شما می‌توانید از هر دو گزینه استفاده کنید یا بسته به ترجیح خودتان، آن‌ها را نادیده بگیرید. به‌عنوان مثال، اگر یک اکانت اینستاگرام برای کسب‌وکار خود می‌سازید، ممکن است همگام‌سازی مخاطبین گوشی برای شما ضروری نباشد.

مرحله ۳: آموزش اینستاگرام برای تنظیم پروفایل با عکس، بیو و لینک‌ها

در دو مرحله قبل آموزش اینستاگرام با نحوه ساخت اکانت اینستاگرام آشنا شدید، اما برای اینکه مخاطبان‌تان راحت‌تر شما را پیدا کنند، باید پروفایل خود را تکمیل کنید. برای این‌کار، بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • اضافه کردن عکس پروفایل: اگر اکانت اینستاگرام‌تان تجاری است، از لوگوی برند خود استفاده کنید. اما اگر یک تولیدکننده محتوا (Creator) هستید، بهتر است تصویر شخصی خودتان را قرار دهید. دقت کنید که تصویر باکیفیت باشد و اگر عکس چهره خود را می‌گذارید، زوم‌شده و واضح باشد.
  • نوشتن بیو اینستاگرام: بیوگرافی (Bio) شما به بازدیدکنندگان پروفایل‌تان می‌گوید که چه کسی هستید و چه کاری انجام می‌دهید. اینستاگرام برای بیو ۱۵۰ کاراکتر محدودیت دارد، بنابراین به‌جای جملات پیچیده، خدمات یا محصولات خود را به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهید. همچنین، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در بیو باعث می‌شود که پروفایل شما بهتر در جستجوها دیده شود.
  • اضافه کردن لینک به پروفایل اینستاگرام: اینستاگرام به شما اجازه می‌دهد که تا ۵ لینک به پروفایل خود اضافه کنید. 

برای اضافه کردن این اطلاعات به پروفایل خود مراحل زیر را دنبال کنید:

  • روی آیکون پروفایل در پایین سمت راست برنامه اینستاگرام کلیک کنید؛
  • گزینه “Edit Profile” را انتخاب کنید؛
  • در این صفحه، می‌توانید عکس پروفایل، بیوگرافی و لینک‌های خود را اضافه یا ویرایش کنید.

همچنین این امکان را دارید که یک آواتار (یک شخصیت سه‌بعدی قابل تنظیم از چهره خود) ایجاد و به پروفایل‌تان اضافه کنید. از این آواتار می‌توانید در استوری‌های اینستاگرام خود نیز استفاده کنید.

مرحله ۴: انتخاب نوع مناسب اکانت اینستاگرام

اینستاگرام دو نوع اکانت دارد: اکانت شخصی (Personal Account) و اکانت حرفه‌ای (Professional Account). اکانت‌های حرفه‌ای خود به دو دسته تقسیم می‌شوند: اکانت تجاری (Business Account) و اکانت تولیدکننده محتوا (Creator Account). در ادامه آموزش اینستاگرام، آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

  • اکانت شخصی: این نوع اکانت برای افرادی مناسب است که فقط از اینستاگرام برای ارتباط با دوستان و خانواده استفاده می‌کنند. در اکانت شخصی، پروفایل شما قفل‌شده است، یعنی باید فردی درخواست دنبال کردن شما را ارسال کند تا بتواند پست‌های‌تان را ببیند. شما می‌توانید این درخواست‌ها را قبول یا رد کنید.
  • اکانت تجاری: این اکانت مختص کسب‌وکارها و بهترین گزینه برای آن‌هایی است که می‌خواهند از اینستاگرام برای تبلیغات و فروش استفاده کنند. اکانت بیزینسی اینستاگرام دارای دکمه‌های دعوت به اقدام (CTA) اضافی مانند “Buy Now” است که افراد را تشویق می‌کند تا خرید کنند.
  • اکانت تولیدکننده محتوا: این نوع اکانت برای تولیدکنندگان محتوا مناسب است. این نوع پروفایل به شما کمک می‌کند تا با ویژگی‌هایی مانند برچسب نام زیر نام نمایشی خود، یک جامعه بسازید.

به‌طور پیش‌فرض، پروفایل اینستاگرام شما شخصی است. برای تغییر نوع اکانت:

  1. به پروفایل خود بروید و روی سه خط افقی در گوشه بالای سمت راست کلیک کنید؛
  2. گزینه “Settings and Privacy” را انتخاب کنید و به پایین بروید تا به “Account type and tools” برسید.
  3. گزینه “Switch to a professional account” را خواهید دید.

بعد از انتخاب این گزینه، از شما خواسته می‌شود که یک دسته‌بندی که بهترین توصیف را از اکانت‌تان داشته باشد (مانند نویسنده، کارآفرین، یا خرید و خرده‌فروشی) انتخاب کنید. در نهایت، می‌توانید بین اکانت تولیدکننده محتوا یا اکانت تجاری یکی را انتخاب کنید.

در حال حاضر اکانت‌های تجاری و تولیدکنندگان محتوا، تفاوت زیادی ندارند. قبلاً فقط اکانت‌های تجاری دسترسی به برخی از ویژگی‌های پست داشتند، اما اکنون همه این ویژگی‌ها برای اکانت‌های تولیدکننده محتوا نیز در دسترس هستند.

مرحله ۵: سفارشی‌سازی نوتیفیکیشن‌هایی که می‌خواهید دریافت کنید

در این بخش از آموزش اینستاگرام به سفارشی‌سازی نوتیفیکیشن‌ها می‌رسیم. اینستاگرام نوتیفیکیشن‌های زیادی برای‌تان ارسال می‌کند — وقتی کسی شما را تگ می‌کند، وقتی کسی برای‌تان پیام می‌فرستد، وقتی کسی پست‌های‌تان را لایک می‌کند، وقتی کسی شما را دنبال می‌کند و غیره.

این موضوع ممکن است خیلی زود آزاردهنده شود. برای سفارشی‌سازی نوتیفیکیشن‌ها، به تنظیمات پروفایل خود بروید. روی “Notifications” کلیک کنید و نوتیفیکیشن‌هایی را که می‌خواهید دریافت کنید و آن‌هایی را که نمی‌خواهید، تنظیم کنید.

همچنین گزینه‌ای برای غیرفعال کردن موقت تمام نوتیفیکیشن‌ها وجود دارد یا این‌که می‌توانید از “Quiet Mode” استفاده کنید تا تمام نوتیفیکیشن‌ها برای ۱۲ ساعت غیرفعال شوند.

تفاوت این دو حالت این است که اگر شخصی بخواهد به شما پیام بدهد، متوجه می‌شود که تمام نوتیفیکیشن‌ها را در حالت بی‌صدا قرار داده‌اید، زیرا وضعیت آنلاین و پاسخ‌های خودکار (در صورتی‌که تنظیم کرده باشید) این وضعیت را مشخص می‌کنند. اما اگر نوتیفیکیشن‌ها را موقتا غیرفعال کرده‌اید، هیچ‌کس به‌جز خودتان متوجه نمی‌شود.

چه نوع محتوایی می‌توانید در اینستاگرام منتشر کنید؟

اینستاگرام یک پلتفرم اجتماعی با متنوع‌ترین محتوای ممکن است. شما می‌توانید عکس‌های تکی، عکس‌های کاروسل، ویدیوها، لایو و محتوایی که فقط برای ۲۴ ساعت فعال است را منتشر کنید. در این قسمت از آموزش اینستاگرام، بیایید هفت نوع پست در اینستاگرام را بررسی کنیم.

پست‌های تک‌تصویر (Single-image posts)

وقتی یک تصویر تک همراه با یک کپشن منتشر می‌کنید، یک پست تک‌تصویر است. این نوع پست‌ها برای عکاسی محصولات، اعلامیه‌ها، بازنشر توییت‌ها یا پست‌های ترِدز (Threads) یا نمایش نظرات مشتریان، مناسب هستند. پست‌های تک‌تصویر باید یک کپشن مناسب داشته باشند که توضیح دهد و گفتگویی را که توسط تصویر آغاز شده است، ادامه دهد.

پست‌های کاروسل (Carousel posts)

پست‌های کاروسل تصاویری هستند که به‌طور همزمان منتشر می‌شوند. اینستاگرام به شما اجازه می‌دهد تا چندین اسلاید از این تصاویر را به اشتراک بگذارید. این نوع پست اینستاگرام برای به‌اشتراک‌گذاشتن داستان‌ها، آموزش به مخاطبان، برجسته کردن چیزی یا انجام پست‌های قبل/بعد بهترین گزینه هستند.

نکته: از استفاده از بلوک‌های بزرگ متن در پست‌های کاروسل خودداری کنید، زیرا اینستاگرام یک پلتفرم بصری است. بنابراین فضای سفید، رنگ‌های روشن و جملات کوتاه برای پست‌های کاروسل بهترین گزینه هستند.

ریلز اینستاگرام (Instagram Reels)

ریلز اینستاگرام محبوب‌ترین نوع پست در این پلتفرم است. شما می‌توانید ویدیوهایی تا ۹۰ ثانیه در پروفایل خود بارگذاری کنید. ریلزها آزادی خلاقانه زیادی به شما می‌دهند و می‌توانند برای هرچیزی مانند معرفی محصولات، صحبت در مورد یک موضوع با مخاطبان، ترندها، نشان دادن پشت صحنه محصول، استفاده از محصول در عمل و خیلی چیزهای دیگر استفاده شوند.

استوری اینستاگرام (Instagram Stories)

در این بخش از آموزش اینستاگرام به استوری‌ها می‌رسیم. آن‌ها محتوای تصویری و ویدیویی هستند که فقط ۲۴ ساعت دوام دارند. داشتن ویژگی‌های مختلفی مانند نظرسنجی، استیکرها و سوالات چند گزینه‌ای باعث می‌شوند که استوری‌ها برای افزایش تعامل بسیار مناسب باشند. آن‌ها بهترین گزینه برای نشان دادن پشت صحنه زندگی شما، ارتباط با مخاطبان و پیش‌نمایش محتوای آینده هستند.
اگر می‌خواهید عمر استوری‌های خود را بیشتر کنید، از ویژگی هایلایت‌ اینستاگرام بهره بگیرید. هایلایت‌ها، استوری‌هایی هستند که تا ابد در پروفایل شما نمایش داده می‌شوند (مگر اینکه آن‌ها را پاک کنید). 

نوت اینستاگرام ( Instagram Note)

نوت اینستاگرام نوعی پست کوتاه‌ متنی منحصر‌به‌فرد است. آن‌ها در فهرست چت‌ها ظاهر می‌شوند و به شما این امکان را می‌دهند که یک فکر یا پیام را در ۶۰ کاراکتر ارسال کنید. شما می‌توانید در نوت‌ها، شخصی را تگ یا موسیقی به آن اضافه کنید. مانند استوری‌ها، نوت‌ها نیز فقط ۲۴ ساعت دوام دارند. از ویژگی نوت اینستاگرام می‌توان برای درخواست پیشنهاد از فالوورها، شروع یک گفتگو با مخاطبان یا به‌اشتراک‌گذاری یک به‌روزرسانی سریع استفاده کرد.

لایو اینستاگرام (Instagram Live)

آموزش اینستاگرام را با معرفی لایو دنبال می‌کنیم. همانطور که از اسمش پیداست از طریق این قابلیت اینستاگرام این امکان را دارید که به‌صورت زنده ویدیو پخش کنید. می‌توانید از طریق استوری‌ها یا پست‌ها به مخاطبان خود اطلاع دهید که چه زمانی لایو خواهید داشت تا آن‌ها بتوانند به‌صورت زنده به شما بپیوندند و سوالات خود را بپرسند.

لایو برای نمایش آموزش‌ها یا معرفی محصولات، انجام جلسات پرسش‌وپاسخ با مخاطبان و همکاری با سایر سازندگان محتوا ایدئال است. همچنین می‌توانید دیگران را (حداکثر سه نفر) به لایو خود دعوت و یک لایو مشترک برگزار کنید. به‌علاوه اگر بخواهید می‌توانید کامنت‌ها را برای لایو غیرفعال کنید.
برای آن‌هایی که نتوانستند لایو را تماشا کنند، این امکان را دارید که بازپخش آن را نیز در فید خود به اشتراک بگذارید.

کانال‌های پخش (Broadcast channels)

کانال‌های پخش یک روش دیگر برای ارتباط با فالوورها از طریق پیام‌های مستقیم اینستاگرام (DM) هستند. این کانال‌ها را مانند یک گروه در نظر بگیرید که هر کسی می‌تواند با استفاده از لینک دعوت به آن بپیوندد.

فالوورها می‌توانند به پیام‌های شما واکنش نشان دهند، در نظرسنجی‌ها شرکت کنند و به پیام‌های صوتی‌تان گوش دهند. شما می‌توانید لینک کانال پخش خود را در استوری‌های اینستاگرام به اشتراک بگذارید. این قابلیت اینستاگرام برای اطلاع‌رسانی و درخواست نظر مخاطبان، مناسب هستند.

توجه: کانال‌های پخش هنوز در نسخه وب اینستاگرام در دسترس نیستند و فقط از طریق اپلیکیشن موبایل اینستاگرام می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت.

چگونه از اینستاگرام استفاده کنیم؟ آموزش اینستاگرام برای پیمایش در ویژگی‌های این اپلیکیشن

با اینکه یادگیری و آموزش اینستاگرام ساده است، اما تعداد زیاد قابلیت‌ها و روش‌های تعامل آن ممکن است در ابتدا کمی گیج‌کننده باشد. پس بیایید مرحله‌به‌مرحله و به‌زبان ساده، همه چیز را به شما آموزش دهیم.

چگونه در اینستاگرام محتوا منتشر کنیم؟

برای به اشتراک‌گذاری استوری، ریلز، پست تک‌تصویر، لایو و کاروسل در اینستاگرام، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. اپلیکیشن اینستاگرام را باز کنید و روی آیکون به‌علاوه (+) در مرکز صفحه کلیک کنید؛
  2. نوع محتوایی را که می‌خواهید منتشر کنید انتخاب کنید — پست، استوری، ریلز، یا لایو. می‌توانید از گالری گوشی خود رسانه‌ای انتخاب کنید یا با کلیک روی دکمه دوربین، از دوربین داخلی اینستاگرام برای عکس گرفتن یا فیلمبرداری استفاده کنید؛
  3. اگر قصد دارید یک کاروسل منتشر کنید، دکمه انتخاب چندتصویر را که کنار دوربین قرار دارد بزنید و تصاویر دلخواه را انتخاب کنید؛
  4. در صورت تمایل، می‌توانید روی پست خود فیلتر اضافه کنید. همچنین در استوری‌ها این امکان را دارید که متن، استیکرهای تعاملی و افکت‌های مختلف اضافه کنید؛
  5. یک کپشن مناسب برای پست خود بنویسید. در صورت نیاز، می‌توانید افراد مرتبط را تگ کنید؛
  6. روی گزینه اشتراک‌گذاری (Share) بزنید تا پست‌تان منتشر شود.

برای افزودن یک نوت جدید در اینستاگرام، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. روی آیکون پیام‌ها در گوشه بالا سمت راست اپلیکیشن اینستاگرام کلیک کنید؛
  2. روی آیکون (+) کنار عکس پروفایل خود بزنید تا بتوانید نوت جدید اضافه کنید؛
  3. متن نوت خود را تایپ و درصورت تمایل، موسیقی به آن اضافه کنید؛
  4. روی گزینه “Share” بزنید تا نوت شما منتشر شود.

برای ایجاد کانال پخش (Broadcast Channel)‌ در اینستاگرام، به روش زیر عمل کنید:

  1. روی آیکون پیام‌ها در صفحه اصلی اینستاگرام کلیک کنید؛
  2. روی دکمه مداد در گوشه بالا سمت راست بزنید؛
  3. گزینه “Create Broadcast Channel” را انتخاب کنید؛
  4. یک اسم برای کانال خود انتخاب و مشخص کنید که آیا می‌خواهید کانال روی پروفایل شما نمایش داده شود یا نه؛
  5. دوباره روی گزینه “Create Broadcast Channel” بزنید تا کار تمام شود!

چگونه با محتوای اینستاگرام تعامل داشته باشیم؟

آموزش اینستاگرام را با نحوه تعامل در این پلتفرم ادامه می‌دهیم. برای تعامل در اینستاگرام می‌توانید لایک کنید، نظر بدهید، به اشتراک بگذارید، ذخیره کنید و پست‌ها را بازنشر کنید. اما برای دیدن محتوا در فید (Feed) خود، باید افراد یا برندها را در اینستاگرام دنبال کنید.

اگر مخاطبین گوشی یا اکانت فیسبوک خود را با اینستاگرام همگام‌سازی کرده باشید، اینستاگرام به شما پیشنهاد می‌دهد که چه افرادی را دنبال کنید. اگر این کار را نکرده‌اید، روی آیکون ذره‌بین در پایین صفحه بزنید تا به صفحه اکسپلور (Explore Page) بروید. در این صفحه می‌توانید در نوار جستجو نام افراد یا موضوعات موردنظر را تایپ یا محتوای پیشنهادی اینستاگرام را مرور کنید.

تعامل با محتوا از طریق لایک کردن، کامنت گذاشتن، به اشتراک‌گذاری و ذخیره پست‌ها، به اینستاگرام کمک می‌کند تا سلیقه و علایق شما را بشناسد. در نتیجه، الگوریتم اینستاگرام به‌مرور محتوای مشابه را در فید، صفحه اکسپلور و بخش ریلز، بیشتر به شما نمایش خواهد داد. 

چگونه تجربه خود را در اینستاگرام ارتقا دهید؟

ارسال پست و تعامل با محتوا، روش‌های ساده‌ای برای استفاده از اینستاگرام هستند، اما چگونه می‌توان تجربه اسکرول کردن در اینستاگرام را لذت‌بخش‌تر کرد؟

در این بخش از آموزش اینستاگرام، چهار نکته برای بهبود تجربه در این پلتفرم به شما آموزش می‌دهیم.

۱. دسته‌بندی و همکاری روی پست‌های ذخیره‌شده

شما می‌توانید پست‌های ذخیره‌شده خود را در اینستاگرام دسته‌بندی کنید و حتی با دیگران روی آن‌ها همکاری داشته باشید.

مراحل دسته‌بندی پست‌های ذخیره‌شده به شرح زیر است:

  1. به پروفایل خود بروید و روی سه‌خط افقی در بالا سمت راست بزنید؛
  2. گزینه “Saved” را انتخاب کنید؛
  3. روی آیکون (+) در بالای صفحه بزنید؛
  4. یک نام برای کالکشن جدید خود انتخاب کنید. حالا می‌توانید پست‌های موردنظر را در آن ذخیره و درصورت تمایل، دیگران را به همکاری روی این کالکشن دعوت کنید. 

۲. افزودن افراد به فهرست “Close Friends” برای اشتراک‌گذاری محتوای اختصاصی

اگر می‌خواهید برخی از محتواهای خود را فقط برای گروه خاصی از افراد منتشر کنید، می‌توانید آن‌ها را به لیست «دوستان نزدیک» (Close Friends) اضافه کنید.

مراحل افزودن افراد به لیست “Close Friends” به‌صورت زیر است:

  1. به پروفایل خود بروید و از منوی سه خط افقی گزینه “Settings and Privacy” را انتخاب کنید.
  2. گزینه “Close Friends” را در بخش “Who can see your content” پیدا و روی آن کلیک کنید.
  3. اگر می‌خواهید استوری‌ها و لایوهای خود را از برخی افراد مخفی کنید، می‌توانید از گزینه “Hide story and live” استفاده و لیست افراد موردنظر را انتخاب کنید. 

درحال‌حاضر، ویژگی “Close Friends” فقط برای استوری‌ها و نوت‌های اینستاگرام در دسترس است.

۳. مدیریت تعاملات خود با افزودن افراد به لیست موردعلاقه‌ها یا لیست بی‌صداها

اگر محتوای یک نفر را دوست دارید و می‌خواهید همیشه در بالای فید شما نمایش داده شود، او را به لیست موردعلاقه‌ها (Favorites List) اضافه کنید:

  1. به پروفایل شخص موردنظر بروید و روی دکمه “Following” بزنید؛
  2. گزینه “Add to Favorites” را انتخاب کنید. می‌توانید تا ۵۰ اکانت را به این لیست اضافه کنید؛
  3. پست‌های اکانت‌های موردعلاقه در بالای فید شما با یک آیکون ستاره نمایش داده می‌شوند. همچنین، می‌توانید فقط محتوای این افراد را ببینید؛ فقط کافیست در صفحه اصلی، روی “Instagram” بزنید و گزینه “Favorites” را انتخاب کنید. 

از طرف دیگر، اگر نمی‌خواهید محتوای شخصی را ببینید، می‌توانید یکی از اقدامات زیر را انجام دهید:

  • بی‌صدا کردن (Mute): به پروفایل آن شخص بروید و روی دکمه “Following” بزنید. در این بخش گزینه “Mute” (بی‌صدا کردن) را خواهید یافت. اکنون می‌توانید انتخاب کنید که فقط استوری‌ها، پست‌ها یا نوت‌های آن‌ها را بی‌صدا کنید. با این‌کار محتوای این افراد دیگر در فید شما نمایش داده نمی‌شود، اما همچنان آن‌ها را دنبال خواهید کرد و هرگز متوجه نمی‌شوند که Mute شده‌اند! 
  • محدود کردن (Restrict): تفاوت بین بی‌صدا کردن و محدود کردن این است که محدود کردن کمی قوی‌تر از بی‌صدا کردن است. وقتی کسی را محدود می‌کنید، آن شخص نمی‌تواند متوجه شود که شما او را محدود کرده‌اید و شما همچنان او را دنبال می‌کنید — دقیقاً مثل زمانی که او را Mute کرده باشید. اما وقتی کسی را محدود می‌کنید، آن شخص نمی‌تواند ببیند که آیا پیام‌هایش را خوانده‌اید یا نه. همچنین نظرات او در پست‌های شما تنها درصورتی‌که آن‌ها را تأیید کنید، قابل مشاهده خواهد بود. برای محدود کردن شخص موردنظر، به پروفایل او بروید و روی سه‌نقطه در گوشه بالای سمت راست بزنید. سپس گزینه “Restrict” را انتخاب کنید.
  • مسدود کردن (Block): مسدود کردن به این معنی است که شما دیگر محتوای آن شخص را نمی‌بینید و او نیز نمی‌تواند پست‌های شما را مشاهده کند. با این قابلیت می‌توانید اکانت فعلی آن شخص را مسدود کنید. گزینه “Block”، درست زیر گزینه محدود کردن قرار دارد.

نکته: شما همیشه می‌توانید اکانت‌هایی را که بی‌صدا (Mute)، محدود (Restrict) یا مسدود (Block) کرده‌اید، دوباره به حالت عادی برگردانید. بنابراین نگران دائمی بودن این تنظیمات نباشید.

۴. علامت‌گذاری پست‌ها به عنوان “Not Interested” برای حذف آن‌ها از فید

راه‌های زیادی وجود دارد که به اینستاگرام بگویید چه نوع محتوایی را کمتر در فید خود ببینید. در ادامه آموزش اینستاگرام، آن‌ها را مرور می‌کنیم.

  1. روی یک پست در صفحه اکسپلور انگشت خود را نگه دارید و گزینه “Not Interested” را انتخاب کنید تا اینستاگرام، کمتر چنین محتواهایی را به شما نشان دهد.
  2. در صفحه اکسپلور، امکان “Not Interested” به‌صورت گروهی نیز وجود دارد. پس از مخفی کردن یک پست، گزینه “Hide More” به شما نمایش داده می‌شود.
  3. هنگام اسکرول کردن فید، اگر پست “Suggested for you” نمایش داده شد، می‌توانید با کلیک روی سه‌نقطه کنار پست، گزینه “Not Interested” را انتخاب کنید تا محتوای مشابه کمتر نمایش داده شود.

وقتی پست‌ها را به‌عنوان “Not Interested” علامت‌گذاری می‌کنید، اینستاگرام متوجه می‌شود که به چه نوع محتوایی علاقه دارید و به چه محتوایی علاقه ندارید. این کار باعث می‌شود پیشنهادهای اینستاگرام برایتان بهبود پیدا کند و تجربه اسکرول کردن شما لذت‌بخش‌تر شود.

آموزش اینستاگرام برای رشد کسب‌وکار یا برند شخصی در آن

آموزش اینستاگرام از صفر و تلاش برای رشد سریع در آن می‌تواند دلهره‌آور باشد. اما نگران نباشید! با این سه راهکار ساده می‌توانید رشد خود را در این پلتفرم سرعت ببخشید.

۱. هر روز محتوای باکیفیت در اینستاگرام منتشر کنید

انتشار مداوم محتوای باکیفیت، یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای رشد در اینستاگرام (و هر شبکه اجتماعی دیگری) است. اما فقط گفتن این نکته کافی نیست، باید آن را اجرایی کنید. 

شاید می‌پرسید که:

  • چه نوع پست‌هایی باید منتشر کنم؟
  • هر هفته از کجا ایده‌های جدید برای محتوا پیدا کنم؟
  • چگونه برنامه‌ریزی کنم تا پست‌های متعددی را مدیریت کنم؟
  • چه زمانی بهترین وقت برای انتشار هر پست است؟

بیایید این چالش‌ها را یکی‌یکی حل کنیم… 

چه نوع پست‌هایی را باید منتشر کنم؟

ترکیبی از آزمون و خطا به شما نشان می‌دهد که مخاطبان‌تان به چه نوع محتوایی بیشتر علاقه دارند. اما برای شروع، می‌توانید از توصیه‌ی آدام موسری (مدیر اینستاگرام) پیروی کنید: «روزانه حداقل ۲ پست در فید و ۲ استوری منتشر کنید.»

پس‌ازمدتی، بررسی کنید که کدام نوع پست‌ها بیشترین تعامل را دریافت کرده‌اند. اما توجه داشته باشید که تعامل را فقط به لایک و کامنت محدود نکنید! فاکتورهای مهم دیگری مثل تعداد اشتراک‌گذاری‌ها (Share) و ذخیره‌ها (Save) نیز نشان‌دهنده‌ی عملکرد موفق یک پست هستند.

از کجا هر هفته ایده‌های جدید برای محتوا پیدا کنم؟

اگر برای پست گذاشتن ایده ندارید، نگران نباشید! آموزش اینستاگرام به شما می‌گوید که این ۳ منبع می‌توانند مفید باشند:

  • مخاطبان: اگر هنوز در اینستاگرام مخاطب زیادی ندارید، حداقل یک ایده کلی از مشکلاتی که مخاطبان احتمالی‌تان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، دارید. این مشکلات را یادداشت و درباره‌شان محتوا تولید کنید. همچنین اگر در شبکه‌های اجتماعی دیگر فعال هستید، از فالوورهای‌تان به‌طور مستقیم بپرسید که با چه چالش‌هایی روبه‌رو هستند.
  • استفاده از ترندها: با کمی فعالیت در اینستاگرام، متوجه خواهید شد که بعضی موزیک‌ها، حرکات یا چالش‌ها ترند می‌شوند. این ترندها را متناسب با حوزه کاری خودتان تغییر دهید و از آن‌ها برای تولید محتوا استفاده کنید. چون اینستاگرام خودش این محتواها را بیشتر نمایش می‌دهد، ترندها باعث افزایش بازدید شما می‌شوند. برای اطلاع از جدیدترین ترندها، اکانت @creators را در اینستاگرام دنبال کنید.
  • ریمیکس کردن ریلزهای پرطرفدار: به‌جای اینکه همیشه ایده‌های جدید خلق کنید، از قابلیت Remix اینستاگرام استفاده کنید. روی سه‌نقطه کنار یک ریلز کلیک کنید. گزینه “Remix” را انتخاب و ویدئوی خود را به آن اضافه کنید. بهترین پست‌ها برای ریمیکس، آن‌هایی هستند که لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری زیادی دارند! این کار به شما کمک می‌کند تا با استفاده از محتوای موفق دیگران، بازدید و تعامل بیشتری بگیرید. 

چطور می‌توانم زمان‌بندی پست‌ها را مدیریت کنم؟

خیلی ساده! از قبل پست‌ها را زمان‌بندی کنید. این کار نه‌تنها از استرس و فشار روزانه شما کم می‌کند، بلکه باعث می‌شود روی کارهای مهم‌تر تمرکز کنید، به‌جای اینکه مدام به یاد داشته باشید که چه زمانی باید پست بگذارید. 

برای زمان‌بندی پست‌ها در اینستاگرام می‌توانید از ابزار داخلی این اپلیکیشن استفاده کنید. البته اگر قصد دارید منظم و هوشمندانه در اینستاگرام رشد کنید، بهتر است از یک ابزار زمان‌بندی حرفه‌ای استفاده کنید.

چه زمانی باید پست‌های اینستاگرام را منتشر کنیم؟

شما نمی‌توانید همه محتوای روزانه‌تان را یک‌باره منتشر کنید، اما هیچ زمان مشخص و جهانی برای پست گذاشتن وجود ندارد. آموزش اینستاگرام به شما می‌گوید که بهترین زمان، زمانیست که مخاطبان شما آنلاین هستند. برای یافتن بهترین زمان انتشار، به داده‌های اینستاگرام خود نگاه کنید. ببینید چه زمانی تعامل بیشتری دریافت می‌کنید. همچنین می‌توانید از روش آزمون و بهینه‌سازی استفاده کنید. به‌این‌صورت که چند هفته پست‌ها را در ساعات مختلف منتشر و نتیجه را بررسی کنید.

۲. از دایرکت اینستاگرام برای ارتباط با فالوورهایتان استفاده کنید

استوری‌های اینستاگرام یکی از بهترین راه‌ها برای ارتباط با مخاطبان هستند. اما یک قابلیت کمتر شناخته‌شده و بسیار کاربردی، پاسخ‌های ذخیره‌شده (Saved Replies) و سؤالات متداول (FAQ) است.

این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا بدون نیاز به کپی و پیست از نوت‌های گوشی یا تایپ مجدد، پاسخ‌های آماده برای سؤالات پرتکرار داشته باشید.

فرض کنید فالوورهای‌تان مرتب از شما درباره زمان ارسال محصول سؤال می‌پرسند. پاسخ شما همیشه یکسان است. پس به‌جای تایپ هربار این پاسخ، می‌توانید آن را ذخیره و در چت‌های دایرکت سریع ارسال کنید. همچنین می‌توانید آن را در بخش سؤالات متداول (FAQ) قرار دهید تا کاربران بدون نیاز به پیام دادن، پاسخ خود را دریافت کنند.

چطور این قابلیت را فعال کنیم؟

  • به “Settings and Privacy” بروید؛
  • روی “Creator tools and controls” ضربه بزنید؛
  • گزینه “Saved Reply” و “Frequently Asked Questions” را پیدا و تنظیم کنید.

این کار نه‌تنها در وقت شما صرفه‌جویی می‌کند، بلکه تجربه بهتری برای مخاطبان‌تان ایجاد خواهد کرد.

تنها تفاوت بین پاسخ ذخیره‌شده و سؤالات متداول این است که وقتی کسی دایرکت می‌دهد، سؤالات متداول به‌صورت خودکار نمایش داده می‌شوند. در حالی‌که پاسخ‌های ذخیره‌شده را باید با تایپ میانبر تنظیم‌شده به‌صورت دستی ارسال کنید.

پس اگر می‌خواهید کاربران بدون نیاز به پیام دادن، پاسخ‌های آماده شما را ببینند، از FAQ استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید پاسخ‌های پرتکرار را با یک میانبر سریع ارسال کنید، Saved Reply را تنظیم کنید.

۳. آموزش اینستاگرام برای استفاده از کلمات کلیدی و هشتگ‌های مرتبط 

اینستاگرام به‌طور مداوم در حال بهبود قابلیت‌های جستجوی خود است. این پلتفرم از کلمات کلیدی موجود در پست‌های کاروسل، ریلز، کپشن‌ها و هشتگ‌ها استفاده می‌کند تا محتوای شما را رتبه‌بندی کند. خبر خوب این است که موتور جستجوی اینستاگرام هنوز در مراحل اولیه خود است — یعنی استفاده صحیح از اصول اولیه می‌تواند روند رشد شما را تسریع کند.

سه کار ساده برای بهینه‌سازی SEO در اینستاگرام وجود دارد که عبارت‌اند از:

  1. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در متن، زیرنویس و کپشن هر پست؛
  2. استفاده از سه تا پنج هشتگ مرتبط در هر پست برای دسته‌بندی محتوا؛
  3. قرار دادن کلمات کلیدی صنعت و بخش بازار خود در پروفایل اینستاگرام‌.

سخن پایانی

آموزش اینستاگرام برای افراد و کسب‌وکارها ضروری است، زیرا این پلتفرم یکی از قدرتمندترین ابزارهای ارتباطی و بازاریابی در دنیای دیجیتال است. با یادگیری نحوه استفاده درست از ویژگی‌ها و ابزارهای مختلف اینستاگرام، افراد و برندها می‌توانند محتوای جذاب‌تری ایجاد کنند، به‌درستی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و به‌سرعت رشد کنند. آموزش بخش‌های مختلف اینستاگرام به شما کمک می‌کند تا بهترین استراتژی‌ها را برای بهینه‌سازی حضور آنلاین خود پیدا کنید و به یک کاربر موفق در این پلتفرم تبدیل شوید.

منابع: + +

چطور اکانت اینستاگرام خود را خصوصی کنم؟

برای خصوصی کردن اکانت اینستاگرام، به پروفایل خود بروید، وارد تنظیمات شوید، سپس به بخش “Privacy” بروید و گزینه “Private Account” را فعال کنید.

چطور از فیلترهای اینستاگرام استفاده کنم؟ 

هنگام ایجاد یک پست، روی آیکون فیلتر کلیک و از فیلترهای مختلف موجود استفاده کنید تا تصویر یا ویدیوی خود را شخصی‌سازی کنید.

چطور پست‌های قدیمی را دوباره در استوری‌هایم به اشتراک بگذارم؟ 

شما می‌توانید پست‌های قدیمی را به استوری خود اضافه کنید. بر روی گزینه “Share” در پایین پست کلیک کنید، سپس “Add post to your story” را انتخاب کنید.

چطور می‌توانم چند اکانت اینستاگرام را مدیریت کنم؟ 

برای مدیریت چند اکانت اینستاگرام، به تنظیمات بروید و در بخش “Account” گزینه “Add Account” را انتخاب کنید تا حساب‌های جدید اضافه شوند.

دیدگاه و نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5